Edgar Neo genomineerd als één van VPRO’s Uitdagers en Aanpakkers.

Edgar Neo genomineerd als één van VPRO’s Uitdagers en Aanpakkers.

VPRO Uitdagers en Aanpakkers Edgar Neo mede-oprichter Pakhuis de Regah Pakhuis de Reiger een soort Pakhuis de Zwijger in Den Haag

Over VPRO Tegenlicht zoekt
vloggers, mantelzorgers, muzikanten of duurzame ondernemers. Of je buurvrouw. Mensen met nieuwe ideeën buiten de gebaande paden en met aansprekend leiderschap. Deze mensen kunnen worden aangemeld in de webapp ‘Uitdagers & Aanpakkers’ op vpro.nl/uitdagers. De webapp is ontwikkeld door VPRO Tegenlicht om constructieve journalistiek en de mensen die daarvoor exemplarisch zijn zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. Deel ze vóór 1 maart ze met de VPRO via vpro.nl/uitdagers en geef ze een platform.

De vijf populairste Uitdagers en Aanpakkers en meest bijzondere kandidaten krijgen tijdens de speciale Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger op 15 maart de mogelijkheid hun ideeën te presenteren, en zo de opgaven die we de komende jaren tegemoet gaan met elkaar en het publiek te delen. Jij kunt mee-bepalen wie deze vijf zijn door je stem uit te brengen op 1 of meer Uitdagers die jouw steun verdienen.

Bijvoorbeeld op onze eigen Edgar Neo, die genomineerd is met zijn initiatieven SemCos, de Haagse Huiskamer (ism Resto VanHarte), BijB@ppen, Come & Eat Den Haag ism Duurzaam Den Haag, Pakhuis de Règâh en natuurlijk Blossom 070

Stemmen op hem en/of op andere Uitdagers en Aanpakkers kan hier

Over VPRO Uitdagers en Aanpakkers
Marije Meerman, eindredacteur van VPRO Tegenlicht: ‘Hoewel wij bijna vijftien jaar geleden zijn begonnen als een televisiereeks, heeft VPRO Tegenlicht zich ontwikkeld tot een beweging met een grote achterban die op verschillende platforms actief is. Wekelijks publiceren wij artikelen en video’s op onze website, onze sociale media heeft een actieve groep volgers en via YouTube worden afleveringen voor een internationaal publiek gestreamd. Daarnaast organiseren vrijwilligers en professionals wekelijks Tegenlicht Meet Ups in zo’n 25 steden en dorpen door het hele land. Op deze bijeenkomsten worden ideeën uitgewisseld, plannen ontwikkeld en wordt er gedebatteerd over onderwerpen die in de uitzendingen aan bod komen. Maar wij willen graag nog een stap verder gaan.’

Nomineren
Binnen de webapp worden alle aangemelde personen en hun successen uitgelicht. Aanmelden en stemmen kan tot 1 maart. Het belangrijkste criterium is dat de genomineerde een gemeenschap representeert en de potentie heeft verandering te organiseren. Welke uitdagers & aanpakkers moet VPRO Tegenlicht volgens jou leren kennen? Iedereen kan mensen aandragen of zichzelf aanmelden.

Favorieten
De vijf populairste en meest bijzondere kandidaten worden vervolgens via de sociale mediakanalen van VPRO Tegenlicht extra gepromoot. Op woensdag 15 maart, verkiezingsavond, worden alle ‘Uitdagers & Aanpakkers’ uitgenodigd voor de landelijke Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De favorieten krijgen daar de mogelijkheid hun ideeën aan het publiek te presenteren. Organisatoren van Tegenlicht Meet Ups elders in het land worden expliciet uitgenodigd om Uitdagers & Aanpakkers bij hen in de buurt een platform te geven.

Stemmen op hem en/of op andere Uitdagers en Aanpakkers kan hier

Auteur: Blossom 070

Blossom 070 in Den Haag is een op​bloeiend netwerk dat zich richt op zingeving door ontmoeting rondom maatschappelijke en levensbeschouwelijke thema’s. ​Samen gaan we op zoek naar dat wat zin heeft​, hoop geeft en gelukkig maakt. Door samen iets te ervaren, te leren, ​te bezoeken, te bewonderen,​ te ontdekken en/of te organiseren.

Plaats een reactie